MILITAIR ERFGOED
   
  Hollandse Waterlinie Erfgoedreeks
   
  Stokerkade produceert een reeks over forten in de NHW. Tot nu toe waren verschenen Fort Altena, Fort bij Asperen, Slot Loevestein, Fort Vuren, Werk aan het Spoel, Fort Pannerden, Werk aan het Bakkerskil, Fort bij Vechten, Fort bij de Nieuwe Steeg (Geofort), Fort bij Everdingen, Fort bij Rijnauwen, Fort de Bilt, Fort Ruigenhoek, Fort bij Giessen, de Lunetten op de Houtense Vlakte en Fort aan de Klop.
De boekjes zijn verkrijgbaar op de forten. Via Stokerkade zijn niet (meer) verkrijgbaar: Asperen en Pannerden.
 
   
bestel   bestel   bestel
 
 
       
bestel   bestel   bestel   uitverkocht   bestel
       
  fort Spoel   fort Bakkerskil   fort Altena   fort Asperen
bestel   bestel   bestel   bestel   uitverkocht
                 
       
bestel   bestel   bestel   bestel   bestel
   
  € 7,50 per deel (excl. € 3 verzendkosten). Alle prijzen zijn incl. 6% BTW.
   

 

  STELLING VAN HONSWIJK
Vestinglandschap aan de Lek

Auteur: Douwe Koen
met foto-essay van Bert Muller

192 pagina’s, 24 x 27 cm
ISBN 9789079156290

Prijs van € 19,50 voor € 14,95

De verdedigingswerken in de Stelling van Honswijk vormen een van de meest imposante vestingbouwkundige ensembles in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Gesitueerd in een typisch Hollands rivierenlandschap vinden we een staalkaart van de vestingbouw tussen 1840 en 1940.
Lees verder
 
       
 

UITVERKOCHT
  Een eeuw vliegkamp en dorp Soesterweg
Door Dik Top

Prijs: € 19,95
Uitgave in eigen beheer door Dik Top

Een eeuw vliegkamp en dorp Soester-berg is een product van de in Soester-berg geboren Dik Top, die al 46 jaar in Noorwegen woont. Hij heeft sinds 1987, gedeeltelijk in samenwerking met anderen, zes boeken over Soesterberg geschreven. Tevens een boek over de ten onrechte bijna vergeten vliegtuigbouwer Frits Koolhoven. Deze geniale, maar dikwijls onfortuinlijke pionier, speelde meerdere keren een belangrijke rol op het Vliegkamp Soesterberg. Dit boek beschrijft hoe dorp en vliegkamp gedurende bijna honderd jaar hand in hand gingen, en daarnaast hoe Anthonie Fokker en Albert Plesman met zijn KLM mee profiteerden van wat er op het vliegkamp werd gewrocht. Dit trio stimuleerde elkaar en zij bereikten ieder voor zich letterlijk en figuurlijk grote hoogten.

 
 

  Geheim landschap, 200 jaar militairen op de Heuvelrug
Kees Volkers
Prijs van € 19,50 voor € 12,50
lees verder
       
 

 

 
  Bestellingen boven € 20,-
geen verzendkosten
 
     
  NIEUW  
     
  Een buitenplaats in detail. VreedenHoff aan de Vecht
Prijs € 29,50
 
     
  b  
     
  Nieuw verschenen  
     
  Eenieder die weleens langs de Vecht tussen Loenen en Nieuwersluis loopt of rijdt zal het zijn opgevallen: het monumentale smeedijzeren inrijhek van VreedenHoff, met daarachter de achttiende-eeuwse buitenplaats. Het prachtige huis is omgeven door een landschappelijk park en vlakbij
het kleine inrijhek staat een theehuisje.
Lees verder
 
 
 
 

Vesting Gorinchem - Roel Mulder
Prijs: € 7,50 per deel (excl. € 3 verzendkosten). Prijzen incl. 6% BTW.

 
     
  gor  
     
  De stad Gorinchem is een echte watervesting, gelegen in de Hollandse Delta op een strategische locatie waar een aantal waterlopen samenkomen en verder stromen. Maas, Waal en Linge vormen hier de Boven-Merwede. De vesting vormde eeuwenlang het belangrijkste steunpunt van de Hollandse Waterlinie in het zuiden van deze hoofddefensie van ons land.
Lees verder
 
     
  NIEUW  
Architectuurgids Zoetermeer
door Joosje van Geest
 
 
 
     
  Zoetermeer was tot in de jaren 1960 een rustig plattelandsdorp in de buurt van Den Haag. Dit veranderde in hoog tempo toen deze plaats als groeikern werd aangewezen en als new town in een halve eeuw uitgroeide tot een zelfstandige, goed geoutilleerde stad midden in het Groene Hart.
Lees verder
 
     
 
 
  BEKIJK ALLE AANBIEDINGEN