NIEUW: Hollandse Waterlinie Erfgoedreeks nr. 19 en 20
Extra dik nummer over Waterliniemuseum, Castellum Fectio en Fort bij Vechten
           
 

Castellum Fectio • Fort bij Vechten • Waterliniemuseum
Chris Will en Dirk de Groot

96 pp, paperback
€ 9,95 (excl. € 3 verzendkosten).

  Onder de rook van Utrecht, verscholen in het Kromme Rijngebied tussen Amelisweerd en het Houtense Bos ligt 2000 jaar militaire geschiedenis. 
Op deze strategische plek bij Bunnik kruisen de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie elkaar en liggen twee indrukwekkende forten: het castellum Fectio en het Fort bij Vechten
Lees verder


Fort Honswijk is gebouwd in het midden van de negentiende eeuw en maakt deeluit van een indrukwekkend vestinglandschap, de Stelling van Honswijk, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.Deze linie moest de vesting Holland tegen invallen beschermen door de laaggelegen delen van het landschap onder water te zetten en de hooggelegen delen met versterkingen voor de vijand af te sluiten. Lees verder

 

Fort bij Honswijk 
Huub Gitz

40 pp, geniet gebrocheerd
€ 7,50 (excl. € 3 verzendkosten).

 
 
  Na het grote succes van Piet Kramer. Bruggenbouwer van de Amsterdamse School is er een vervolg verschenen: Publieke Werken. Hoeksteen van de Amsterdamse School 1915-1935, met tekst en fotografie van Pim van Schaik.

Van 16 februari tot 1 september is er op basis van dit boek een tentoonstelling in Museum Het Schip, Amsterdam, getiteld: Publieke Werken en de Amsterdamse School 1915-1935.
 
Lees verder       Lees verder
 
De prijs per boek is  € 24,50. Actieprijs voor de twee boeken: € 40,- incl. verzendkosten - bestel hier
         

In het kader van het onderzoeksproject Van grachtenhuis tot villa in het groen zijn drie boeken verschenen over interieurs van stadshuizen en villa’s in Zuid-Kennemerland, van villa’s en landhuizen in het Gooi en van stadshuizen aan de Amsterdamse grachten.
         
   
         
Lees verder   Lees verder   Lees verder

Prijs € 19,50, gebonden, 224 pp, Prijs voor de drie delen samen €  50,00 - bestel hier


           
 
a     kanalen

Een buitenplaats in detail. VreedenHoff aan de Vecht

Prijs € 29,50

Tastbare Tijd 2.0, cultuur-historische atlas van de provincie Utrecht
Roland Blijdenstijn
Prijs € 29,50

Nederland kanalenland. Een reis langs twaalf kanalen
Hans Buiter en Roger Raat
Prijs € 24,50
Lees verder Lees verder Lees verder

En dat zijn er achttien! Nieuw verschenen: Vesting Gorinchem
           
     
   
  Stokerkade produceert een reeks over forten in de NHW. Tot nu toe waren verschenen Fort Altena, Fort bij Asperen, Slot Loevestein, Fort Vuren, Werk aan het Spoel, Fort Pannerden, Werk aan het Bakkerskil, Fort bij Vechten, Fort bij de Nieuwe Steeg (Geofort), Fort bij Everdingen, Fort bij Rijnauwen, Fort de Bilt, Fort Ruigenhoek, Fort bij Giessen, de Lunetten op de Houtense Vlakte en Fort aan de Klop.
€ 7,50 per deel (excl. € 3 verzendkosten), € 20 voor de drie nieuwe delen (incl. verzending). Alle prijzen zijn incl. 6% BTW.
De boekjes zijn verkrijgbaar op de forten. Via Stokerkade zijn niet (meer) verkrijgbaar: Asperen en Pannerden.
 
  Bekijk alle delen van de Hollandse Waterlinie Erfgoedreeks en bestellen
 
           
     
           
  Architectuurgids Zoetermeer
door Joosje van Geest
Prijs € 19,50
  Compact en Harmonisch. Sociale woningbouw in Den Haag 1850-2015
Richard Kleinegris, e.a.
Prijs € 29,50
  Bewaard voor Amsterdam. Historische geveltoppen herplaatst (1945-2015)
Theo Rouwhorst

Prijs € 24,50
  Lees verder   Lees verder   Lees verder
 
 
  Recent verschenen  
     
   
  Jan Kuijt Wzn. 1884-1944
Bouwen voor Vroom & Dreesmann
Radboud van Beekum
Prijs € 24,50
 
 

Architect Jan Kuijt Wzn. groeide op in een milieu van winkeliers en kreeg zijn eerste opdrachten dan ook uit die sector, van toen bekende ondernemers als Ter Meulen, Wyers, Witteveen en Zumpolle. In de jaren twintig zou Vroom & Dreesmann een gestage stroom werk gaan opleveren. Kuijt bleek in staat om hun warenhuizen qua architectuur een herkenbaar gezicht te geven.
Lees verder

 
  Bij bestellingen van € 19,50 en meer geen verzendkosten  
   
Tentoonstelling
Publieke Werken
gemeente Amsterdam
(1915-1935)
 
     
Museum Het Schip organiseert van 16 februari 2018 tot 1 september 2018 een tentoonstelling over de Dienst der Publieke Werken van de gemeente Amsterdam (1915-1935).  
     
 
 
     
  Publieke Werken en de Amsterdamse School zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gemeentelijke Dienst der Publieke Werken besloot vanaf 1910 een aantal architecten en kunstenaars in te schakelen die later grote namen zouden worden binnen de Amsterdamse School, zoals Joan van der Meij, Michel de Klerk, Piet Kramer en Hildo Krop. De architecten maakten prachtige ontwerpen voor overheidsgebouwen, scholen en bruggen, en zelfs aan het straatmeubilair besteedden zij veel zorg. Deze bouw- en kunstwerken zijn nog steeds overal in Amsterdam te bewonderen.

De tentoonstelling zal de mooiste foto’s van deze architectuur en kunst tonen en van de belangrijkste architecten zullen originele kunstwerken en tekeningen te zien zijn. Bovendien organiseerde het platform Wendingen met Museum het Schip een fotowedstrijd. De winnende foto’s zijn te zien op de tentoonstelling. 

In het kader van deze tentoonstelling zal ook een boek van Pim van Schaik verschijnen: "Publieke Werken. Hoeksteen van de Amsterdamse School 1915-1935".  De tentoonstelling is onderdeel van de toegang tot het museum:
Boek hier je ticket voor Museum Het Schip!

www.hetschip.nl
 
     
 
 
     
  BEKIJK ALLE AANBIEDINGEN