KUNST
 
 
  Jeroen Bosch Tussen Hemel & Hel - vanaf 5-2 weer verkrijgbaar.
ISBN 9789079156030

Hieronymus Bosch Between Heaven & Hell

ISBN 9789079156047

Jérôme Bosch Entre Ciel & Enfer
ISBN 9789079156207

Ieronim Bosch Mezhdu raem i adom
ISBN 9789079156306

Jhieronymus  Bosch Zwischen Himmel und Hölle

ISBN 9789079156320

Alle versies, gebonden, 120 pp., prijs € 14,95

De mens in de Late Middeleeuwen leefde tussen hoop en vrees. De Hemel naakte voor de gelovige, maar als hij bezweek voor de vele verleidingen van de duivel, wachtten de verschrikkingen van de Hel. Jeroen Bosch (ca. 1450-1516) was in de keuze van zijn onderwerpen een kind van zijn tijd. Voor de Late Middeleeuwer was het 'hiernamaals' dichtbij en ook anderen leefden zich uit in bevlogen beschrijvingen van hemel en hel. Toch onderscheidde Bosch zich van hen. Zijn onvoorstelbaar rijke persoonlijke visie en verbeeldingskracht hebben zijn werk even tijdloos gemaakt als de hemel en hel die hij schilderde. In dit boek geeft de auteur een fascinerend inzicht in de leef- en denkwereld van Jeroen Bosch.


 
  bestel

   
    Altijd heimwee,  Agnes van den Brandeler, een aristocrate in de kunst
Ileen Montijn en Alied Ottevanger

ISBN 97890 79156 085
hardcover; 208 pp.
Prijs € 19,50
   
 
Toen Agnes van den Brandeler in 2002 overleed, liet zij vele honderden werken na - tekeningen, aquarellen, schilderijen, wandkleden, iconen. Bovendien had zij een onvoorstelbare hoeveelheid  persoonlijke documenten en foto's bewaard, die getuigen van haar leven en reizen, dromen en denken. Uit die nalatenschap rijst het beeld op van een bevlogen kunstenares. Agnes van den Brandeler bezat een groot talent voor intrigerende composities, een sterk kleurgevoel en een rake, speelse stijl van tekenen.Ook haar levensverhaal is bijzonder.Agnes van den Brandeler bleef altijd een standsbewuste aristocrate; tegelijk kampte zij met onzekerheid, en werd zij door heimwee geplaagd. Alied Ottevanger verdiepte zich in haar werk, Ileen Montijn ging de sporen van haar leven na. Zij schreven een boeiend boek, geïllustreerd met foto's en dagboekpagina's, maar vooral met een ruime keus uit Agnes' werken.

UITVERKOCHT
 
   
  Museum Bisdom van Vliet Haastrecht
Barbara Laan

96 pp.
ISBN 97890 79156 122
Prijs € 12,50
   
 
Museum Bisdom van Vliet: een onvergetelijke ontmoeting… Aan de rand van het Groene Hart ligt trots aan de Hollandse IJssel het kleine stadje Haastrecht. Je kunt er heerlijk fietsen in het uitgestrekte Hollandse landschap of gewoon wat slenteren langs de eeuwenoude gebouwen. Aan het eind van de dijk ligt het majestueuze Museum Bisdom van Vliet, dat de deur voor u open zet zodra de lente aanbreekt. Pronkserviezen en fonkelkristal, antieke erfstukken en stijlvolle interieurstoffen vormden het decor van het patriciërsbestaan van de invloedrijke familie Bisdom van Vliet die hier in de zeventiende eeuw was neergestreken. Een rijk gedecoreerd huis treft u hier aan, met een bijzondere geschiedenis en culturele tradities: een genot voor elke liefhebber. De nieuwe museumgids begeleidt u door de weelderige vertrekken. Neem de gids mee als u geruisloos door het museum schrijdt, over de dikke, handgeknoopte vloerkleden. Of blader hem nog eens door als u thuis op de bank wilt nagenieten van een rijke culturele belevenis. Want een bezoek aan het museum is een overgetelijke ontmoeting met het rijke en verrassende leven van toen, een ervaring die u niet mag missen.
bestel

 
   
 
trans NIEUW  
     
  v  
     
  Over historische wegen. Varen, rijden en sporen door de provincie Utrecht
Roland Blijdenstijn en Kees Volkers

ISBN 9789079156443
Gebonden, 208 pp, 21 x 22,2 cm
Winkelprijs € 19,95

In de provincie Utrecht lopen tal van historische water-, land- en spoorwegen. In het hart van ons land komen de belangrijkste internationale noord-zuid- en oost-westverbindingen samen. Zij vormen een rijk erfgoed. Wegen verbinden niet alleen steden en dorpen, maar bieden de reiziger ook een venster op de omgeving met afwisselend industriële en natuurlijke landschappen.
Lees verder

ACTIEPRIJS: Over historische wegen en Tastbare Tijd samen voor € 40 i.p.v. € 49,45 - bestel hier

 
 
 
   
     
  Nieuw in de Hollandse Waterlinie Erfgoedreeks
Dorp en fort Blauwkapel
 
  Fred Gaasbeek

Paperback, 160 pp, 17 x 24 cm
Winkelprijs € 10,50
 
 

Dit is een speciale uitgave in de Hollandse Waterlinie Erfgoedreeks. Fort Blauwkapel is namelijk uniek binnen de Hollandse waterlinie. Het is het enige fort waarin een dorpje binnen de wallen is opgenomen. Wie het fort bezoekt, bezoekt ook het dorp en komt in aanraking met ander erfgoed dat versmolten is met het militaire erfgoed. Het is om deze reden dat er eerst uitgebreid aandacht besteed wordt aan de historie van het dorp.
Lees verder


ACTIEPRIJS - Hollandse Waterlinie Erfgoedreeks

Drie boekjes voor € 19,50 (incl. verzendkosten). Dit geldt ook voor het boekje Castellum Fectio/Fort bij Vechten/Waterliniemuseum en het boekje Dorp en fort Blauwkapel (€ 10,50 per stuk) - bestel hier uw boekjes.
 
 
 
   
  Jan Kuijt Wzn. 1884-1944
Bouwen voor Vroom & Dreesmann
Radboud van Beekum
 
  Prijs € 24,50
 
 

Architect Jan Kuijt Wzn. groeide op in een milieu van winkeliers en kreeg zijn eerste opdrachten dan ook uit die sector, van toen bekende ondernemers als Ter Meulen, Wyers, Witteveen en Zumpolle. In de jaren twintig zou Vroom & Dreesmann een gestage stroom werk gaan opleveren. Kuijt bleek in staat om hun warenhuizen qua architectuur een herkenbaar gezicht te geven.
Lees verder

 
  Bij bestellingen van € 19,50 en meer geen verzendkosten  
     
 
 
  BEKIJK ALLE AANBIEDINGEN