KUNST
 
 
  Jeroen Bosch Tussen Hemel & Hel
ISBN 9789079156030

Hieronymus Bosch Between Heaven & Hell

ISBN 9789079156047

Jérôme Bosch Entre Ciel & Enfer
ISBN 9789079156207

Ieronim Bosch Mezhdu raem i adom
ISBN 9789079156306

Jhieronymus  Bosch Zwischen Himmel und Hölle

ISBN 9789079156320

Alle versies, gebonden, 120 pp., prijs € 12,50

De mens in de Late Middeleeuwen leefde tussen hoop en vrees. De Hemel naakte voor de gelovige, maar als hij bezweek voor de vele verleidingen van de duivel, wachtten de verschrikkingen van de Hel. Jeroen Bosch (ca. 1450-1516) was in de keuze van zijn onderwerpen een kind van zijn tijd. Voor de Late Middeleeuwer was het 'hiernamaals' dichtbij en ook anderen leefden zich uit in bevlogen beschrijvingen van hemel en hel. Toch onderscheidde Bosch zich van hen. Zijn onvoorstelbaar rijke persoonlijke visie en verbeeldingskracht hebben zijn werk even tijdloos gemaakt als de hemel en hel die hij schilderde. In dit boek geeft de auteur een fascinerend inzicht in de leef- en denkwereld van Jeroen Bosch.


 
  bestel

   
    Altijd heimwee,  Agnes van den Brandeler, een aristocrate in de kunst
Ileen Montijn en Alied Ottevanger

ISBN 97890 79156 085
hardcover; 208 pp.
Prijs € 19,50
   
 
Toen Agnes van den Brandeler in 2002 overleed, liet zij vele honderden werken na - tekeningen, aquarellen, schilderijen, wandkleden, iconen. Bovendien had zij een onvoorstelbare hoeveelheid  persoonlijke documenten en foto's bewaard, die getuigen van haar leven en reizen, dromen en denken. Uit die nalatenschap rijst het beeld op van een bevlogen kunstenares. Agnes van den Brandeler bezat een groot talent voor intrigerende composities, een sterk kleurgevoel en een rake, speelse stijl van tekenen.Ook haar levensverhaal is bijzonder.Agnes van den Brandeler bleef altijd een standsbewuste aristocrate; tegelijk kampte zij met onzekerheid, en werd zij door heimwee geplaagd. Alied Ottevanger verdiepte zich in haar werk, Ileen Montijn ging de sporen van haar leven na. Zij schreven een boeiend boek, geïllustreerd met foto's en dagboekpagina's, maar vooral met een ruime keus uit Agnes' werken.
bestel
 
   
  Museum Bisdom van Vliet Haastrecht
Barbara Laan

96 pp.
ISBN 97890 79156 122
Prijs € 12,50
   
 
Museum Bisdom van Vliet: een onvergetelijke ontmoeting… Aan de rand van het Groene Hart ligt trots aan de Hollandse IJssel het kleine stadje Haastrecht. Je kunt er heerlijk fietsen in het uitgestrekte Hollandse landschap of gewoon wat slenteren langs de eeuwenoude gebouwen. Aan het eind van de dijk ligt het majestueuze Museum Bisdom van Vliet, dat de deur voor u open zet zodra de lente aanbreekt. Pronkserviezen en fonkelkristal, antieke erfstukken en stijlvolle interieurstoffen vormden het decor van het patriciërsbestaan van de invloedrijke familie Bisdom van Vliet die hier in de zeventiende eeuw was neergestreken. Een rijk gedecoreerd huis treft u hier aan, met een bijzondere geschiedenis en culturele tradities: een genot voor elke liefhebber. De nieuwe museumgids begeleidt u door de weelderige vertrekken. Neem de gids mee als u geruisloos door het museum schrijdt, over de dikke, handgeknoopte vloerkleden. Of blader hem nog eens door als u thuis op de bank wilt nagenieten van een rijke culturele belevenis. Want een bezoek aan het museum is een overgetelijke ontmoeting met het rijke en verrassende leven van toen, een ervaring die u niet mag missen.
bestel

 
   
 
  catalogus najaar 2017  
     
   
  Blader hier door de catalogus  
  Bij bestellingen van € 19,50 en meer geen verzendkosten  
     
  Amsterdamse School  
     
  Piet Kramer. Bruggenbouwer van de Amsterdamse School
Prijs € 24,50
 
     
  b  
     
  Piet Kramer was een van de belangrijkste architecten van de Amsterdamse School. Hij was een vitale en eigenzinnige kunstenaar met een ongeremde scheppingsdrang. Van zijn creativiteit getuigen onder andere de honderden bruggen, die het Amsterdamse stadsbeeld kleuren met hun verrassende architectuur en grillige smeedwerk. Bij vele bruggen werkte hij samen met ‘stadsbeeldhouwer’ Hildo Krop.  
  Lees verder  
 
  verschijnt februari 2018  
     
  Publieke Werken. Hoeksteen van de Amsterdamse School 1915-1935
Prijs € 24,50
 
     
   
     
  In de opwindende bloeitijd van de Amsterdamse School, ruwweg tussen 1915 en 1935, werkten enige van de meest begaafde architecten korter of langer voor de Dienst der Publieke Werken. Zo was het befaamde ‘Amsterdamse School-trio’ Michel de Klerk, Piet Kramer en Joan van der Meij deeltijds in dienst bij deze gemeentelijke instelling.
Lees verder
 
 
 
  BEKIJK ALLE AANBIEDINGEN