Interieurs van het Binnenhof. In het politieke hart van Nederland
Auteur: Paula van der Heiden
Fotografie: Dick Valentijn

Gebonden, 256 pp, 24 x 29.7 cm
ISBN 9789079156450
Prijs € 29,50

Verschijnt 12 november


Het Binnenhof is het icoon van de Nederlandse democratie. Zo’n acht eeuwen geleden bouwden de graven van Holland er hun woning met paleisachtige allure: de Grafelijke Zalen met als eyecatcher de Ridderzaal. Zij combineerden wonen met werken en zo werd het Binnenhof het bestuurscentrum van hun Hollandse bezittingen. In latere eeuwen bleef het landsbestuur hier gevestigd; tot op de dag van vandaag.

Het Binnenhof is vrij toegankelijk. Het is bijzonder dat iedereen door de poorten naar ‘binnen’ kan om de gevels te bekijken. Enkele ruimten daarachter, zoals de Ridderzaal en de vergaderzalen van de Eerste en Tweede Kamer, zijn overbekend. Maar er is meer. Zalen en kamers, galerijen en trappen, kabinetten en kelders ademen de geest van historische personen en gebeurtenissen. Een museum is het echter niet: hier werken de Staten-Generaal, de Raad van State en de minister-president aan de geschiedenis van de toekomst.

Dit prachtig geïllustreerde boek opent in woord en beeld deuren die anders gesloten blijven. Het geeft een unieke inkijk in de rijke verscheidenheid aan interieurs achter de bekende gevels. Deze interieurs vertellen niet alleen historische verhalen, maar tonen bovenal de rijkdom van ons cultureel erfgoed, verscholen in het hart van Den Haag.


<Bestel>

<Terug<


Bekijk hier een selectie uit het boek